Geachte lezer,

Met de inluiding van het nieuwe jaar lanceren wij tevens onze allereerste nieuwsbrief. Team De Lantaarn wenst u een gelukkig Nieuwjaar met een goede gezondheid!

U treft in deze nieuwsbrief een selectie van onze artikelen van de afgelopen week.

Tot slot maken wij u graag attent op twee nieuwe rubrieken; ‘Het Rode Gevaar’, waarin we artikelen van derden doorlichten op journalistieke kwaliteit en ‘Opinie’ waarin opinie artikelen van ons eigen team te vinden zijn.

Veel leesplezier!

Oekraïense ambtenaren linken de Biden familie aan grootschalige corruptie

Oekraïense ambtenaren gaven op 25 december een persconferentie waarin grootschalige corruptie blootgelegd werd, waarbij ook de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden betrokken zou zijn. In een sessie van meer dan een uur kwamen getuigen aan het woord en werden bankdocumenten en ander bewijsmateriaal gepresenteerd die grootschalige witwas praktijken aan het licht.


Nathan Law, Gevlucht van Hongkong naar Londen: “Nooit zal ik zeggen dat ik veilig ben”

Dit jaar vluchtte activist en volksvertegenwoordiger Nathan Law vanuit Hongkong naar Londen na tot celstraf te zijn veroordeeld wegens het organiseren van een demonstratie zonder toestemming. In het Verenigd Koninkrijk vroeg hij eind december politiek asiel aan. In een interview met NRC vertelt hij zijn eigen verhaal en het schrijnende verhaal over wat hij noemt de “herkolonisatie” van Hongkong door China.


Opinie | De eigenaardige invalshoek in New York Times artikel over censuur

In een artikel daterend van 19 december, beschrijft de New York Times de reactie van het Chinese Communistische regime, in de lente van 2020, op de spreiding van informatie over het coronavirus binnen China.

De aanzet van het artikel is de reactie van Chinese internetgebruikers op de dood van dokter Wenliang Li, die begin 2020 de eerste en voornaamste klokkenluider werd omtrent de besmettelijkheid van het virus.


2020 Election investigation – Who’s stealing America?

Dit is de eerste documentaire over verkiezingsintegriteit in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. Onderzoeksverslaggever Joshua Phillip reisde voor ‘The Epoch Times’ door de VS om klokkenluiders, big data-experts en verkiezingsexperts te interviewen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *