Beste lezers,

Hieronder treft u onze wekelijkse selectie van artikelen, gaande van verdere kritiek op de EU-China deal, een update over het coranavirus, tot een reactie van President Trump op de gebeurtenissen in Washington.

 

Kritiek groeit op EU-China investeringsdeal na massale arrestaties van oppositieleden in Hongkong

Chris Patten, de laatste Britse gouverneur van Hongkong, heeft er bij het Europees Parlement op aangedrongen de investeringsovereenkomst die de Europese Commissie met het Chinese regime heeft gesloten, te verwerpen. Zijn opmerkingen kwamen na de massale arrestaties van oppositieleden in Hongkong tijdens de afgelopen week.


Een 10-koppige team van internationale deskundigen had normaal gezien begin januari moeten vertrekken naar China als onderdeel van een langverwachte missie om onderzoek te doen naar de oorsprong van het coronavirus, dat een jaar geleden voor het eerst de kop opstak in de Chinese stad Wuhan.

Opinie | Trump & de media: een zoektocht naar waarheid

Opinie | Auteur: Jon Kunsman

Ik kom uit een liberale familie. Mijn moeder werkte in de jaren zestig van de vorige eeuw in de burgerrechtenbeweging. Ze hielp bij het registreren van Afro-Amerikaanse kiezers in het diepe Zuiden, wat haar bijna het leven kostte.

Mijn vader leidde, na zijn studies in de rechten, een programma voor juridische bijstand in onze stad. Ruim 30 jaar lang begeleidde hij rechtenstudenten over specifieke onderdelen van de Amerikaanse grondwet.


Trump garandeert ‘ordelijke overgang’ na benoeming van Biden tot verkozen president

Donderdag heeft het Amerikaans Congres Joe Biden benoemd tot verkozen President nadat het Capitool door relschoppers werd bestormd. Kort na het beëindigen van de zitting, verklaarde Trump dat hij een ordelijke overgang garandeert op 20 Januari. De presidentsverkiezingen werden overschaduwd door een reeks beschuldigingen van onregelmatigheden en verkiezingsfraude.


Pompeo: de donkere geschiedenis van de Chinese Communistische Partij is onthuld

In een interview met de Epoch Times gaat de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Mike Pompeo in op de nieuwe buitenlandstrategie van de Verenigde Staten. De regering Trump is de eerste regering die een harde lijn trekt tussen het vrije westen en het communistische China.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *