Beste lezers,

Hieronder treft u onze wekelijkse selectie van artikelen. De controversiële Real Bodies tentoonstelling komt aan bod evenals de ban van President Trump’s twitter account en de reacties hierop.

‘Real Bodies’ tentoonstelling – Gaan we over lijken?
In het Antwerps Sportpaleis loopt momenteel de tentoonstelling ‘Real Bodies – The Exhibition’.
“Stap binnen in de wondere wereld van je eigen lichaam,” is één van de slogans die moet overtuigen om een ticket aan te schaffen.
Maar waar komen de lichamen vandaan? En gaan we over lijken?


VN verlinkt activisten aan China: klokkenluidster getuigt
Hooggeplaatste functionarissen bij de Verenigde Naties zouden structureel namen en gegevens hebben verzameld van activisten die mensenrechtenschendingen in China aan het licht brachten. Deze gegevens werden vervolgens doorgestuurd naar het Chinese regime. Volgens klokkenluidster Emma Reilly en andere bronnen werden hierdoor de betrokkenen of hun familieleden die nog in China waren, ontvoerd, gemarteld en in sommige gevallen, gedood in detentie.


Twitterban tegen Trump: Politici wereldwijd komen op voor vrijheid van meningsuiting als een essentieel recht
Donald Trump keurt de ban van Twitter af en stelt dat het bedrijf niet staat voor vrijheid van meningsuiting: “Twitter gaat niet over VRIJHEID VAN MENINGSUITING. Ze zijn vooral bezig met de promotie van een radicaal-links platform waar sommige van de meest gevaarlijke mensen in de wereld vrij zijn om te spreken.”


Doorgelicht: De Standaard | Somers over ‘te sexy’ Kaat Bollen: ‘Ongehoord, we moeten hier geen kledingpolitie’Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *