Beste lezers,

Hieronder treft u onze wekelijkse selectie van artikelen, gaande van het Chinese uitleveringsverdrag met Europa tot de demonstraties in Nederland tegen de harde lockdown.

China’s droom: Dissidenten zullen nergens ter wereld meer veilig zijn

China droomt van een wereld waar dissidenten nergens meer veilig zijn en zoekt daarom al jaren uitleveringsverdragen met Europa. België is een van de landen die nu blijkbaar toehapt.


Linda Thomas-Greenfield, door Biden voorgedragen als VN-ambassadeur voor de VS, prees verwezenlijkingen van CCP in Afrika

Tijdens een hoorzitting in Washington DC werd gedebatteerd over Linda Thomas-Greenfield, President Biden’s keuze voor de functie van VN-ambassadeur voor de V.S. Tijdens het debat ontstond commotie over een toespraak die de genomineerde vorig jaar heeft gegeven aan een Confucius-instituut op de campus van Savanna State University.

Uit haar eerdere toespraak blijkt hoe mevr. Thomas de projecten die door de Chinese Communistische Partij (CCP) in Afrika zijn opgezet uitdrukkelijk heeft geprezen: “De VS kunnen veel leren van China en haar recente successen op het continent … de Chinese hulp breidt zich uit in diverse vormen van investeringen en leningen”.


Opinie | Demonstraties tegen harde lockdown gekaapt door zwaarste rellen in Nederland in 40 jaar tijd

Zaterdagavond was voor de eerste keer een avondklok vanaf 21h00 van kracht in heel Nederland als coronamaatregel. De nacht van zondag op maandag verliep niet zonder slag of stoot. In Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Breda, Enschede, Oosterhout, Helmond, Venlo, Stein, Roermond, Arnhem, Apeldoorn en Tilburg ontaardden demonstraties tegen de coronamaatregelen in zware rellen met de politie.


Doorgelicht: NOS | Discrimineren in vacatures op banensites te gemakkelijk

In de rubriek ‘Het Rode Gevaar’ wordt dit keer een artikel van de NOS doorgelicht op journalistieke kwaliteit.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *