Beste lezers,

Hieronder treft u onze wekelijkse selectie van artikelen.

In de greep van de coronacijfers

Door de coronacrisis leven we momenteel in een wereld waarin alles draait om cijfers. De samenleving gaat ervan uit dat deze cijfers de feiten benaderen, en dat ze zullen leiden tot een effectief en preventief gezondheidsbeleid, met de bedoeling om ‘het lijden in de wereld’ te minimaliseren.

Maar volgens professor klinische psychologie Mattias Desmet (UGent) moeten we uiterst voorzichtig zijn met deze aanpak. Tijdens een interview met ‘De Nieuwe Wereld’ legt hij uit waarom.


Vurige woordenwisselingen tussen Amerikaanse en Chinese topdiplomaten, Chinese staatsmedia vertelt een ander verhaal

Topdiplomaten van de Verenigde Staten en China hebben in Alaska afgelopen donderdag en vrijdag tijdens hun eerste persoonlijke ontmoeting onder de regering-Biden in het openbaar met elkaar gesproken in een zeldzame, langdurige confrontatie.


Inwoners van Peking worden wakker op Mars: “Het lijkt wel het einde van de wereld”

Veel mensen in het noordoosten van China vroegen zich waarschijnlijk af of ze op Mars waren beland toen ze maandagochtend wakker werden. Zware zandstormen teisterden het noordoosten van China en hebben de lucht oranje gekleurd. In Beijing leek het alsof wolkenkrabbers plots waren verdwenen.


FTM (Follow The Money) lanceert nieuw dossier: China’s opmars op het wereldtoneel

Follow The Money is een Nederlands journalistiek platform, die onlangs een dossier over China heeft gestart, waarin de toenemende invloed van China op Nederland en Europa belicht wordt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *