fb pixel

Boeken

How The Specter of Communism is Ruling Our World

De ineenstorting van de communistische regimes in de Sovjet-Unie en Oost-Europa betekende het einde van de halve eeuw durende Koude Oorlog. Velen waren dan ook optimistisch en geloofden dat het communisme slechts een herinnering uit het verleden was geworden.

De trieste waarheid is echter dat een sluipende getransformeerde communistische ideologie zich in plaats daarvan over de hele wereld heeft verspreid.

Klik hier om het boek online te lezen.

Negen Commentaren op de Chinese Communistische Partij

Op 19 November 2004 verschenen een reeks van negen redactionele artikelen in ‘Daijiyuan’, de Chinese versie van de krant ‘The Epoch Times’. Deze ‘Negen Commentaren’ hielpen om een gesprek op gang te brengen tussen Chinezen over de ware aard van de CCP, en wat ze heeft gedaan met het Chinese volk, het land en het milieu.

Dankzij dit boek ontstond een heuse volksbeweging onder de naam ‘Tuidang’ waardoor momenteel al meer dan 350 miljoen Chinezen over de hele wereld hun lidmaatschap van de Chinese Communistische partij (CCP) hebben opgezegd.

De ‘Negen Commentaren’ verschenen in boekvorm en er werd ook een videoreeks over gemaakt (zie Film&Video).

Klik hier om het boek online te lezen.

Bloody Harvest

“Bloody Harvest” onthult de schokkende waarheden die David Matas en David Kilgour aan het licht brachten toen ze de beschuldigingen onderzochten dat de Chinese regering op grote schaal Falun Gong beoefenaars vermoordt voor het oogsten van transplantatie-organen.

“Dit is een nieuwe vorm van kwaad op deze planeet.”– David Matas, gerenommeerd Canadees mensenrechtenadvocaat

“Deze patiënten [buitenlanders die op zoek zijn naar orgaantransplantaties in China] hopen waarschijnlijk dat ze een orgaan krijgen van een veroordeelde moordenaar of verkrachter… maar ze moeten weten dat China 68 misdrijven heeft waarvoor men kan worden geëxecuteerd, waaronder belastingfraude. In werkelijkheid is het zeer waarschijnlijk dat het orgaan afkomstig is van een jonge veroordeelde Falun Gong beoefenaar, wiens enige ‘misdrijf’ erin bestaat te blijven geloven in “waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid.” – David Kilgour, voormalig Canadees staatssecretaris Azië-Pacific

Klik hier om het boek online te lezen.

The Slaughter

Het verhaal van de Chinese orgaantransplantatiehandel en de macabere connectie met werkkampen en gevangenissen voor gewetensgevangenen, met name de aanhangers van Falun Gong.

Massa-moord is springlevend. Dat is de grimmige conclusie van dit uitgebreide onderzoek naar het geheime programma van de Chinese overheid om zich te ontdoen van politieke dissidenten en tegelijkertijd te profiteren van de verkoop van hun organen – in veel gevallen aan westerlingen. Op basis van interviews met hooggeplaatste politiefunctionarissen en Chinese artsen die gevangenen op de operatietafel hebben vermoord, heeft onderzoeksjournalist en China kenner Ethan Gutmann dit meeslepende boek geschreven over de orgaanroof in China – waarvan het dodental de wereld zal choqueren.

Waarom zou de Chinese leiding zo’n gevaarlijke perversie binnen het medische systeem aanmoedigen? Om de puzzel op te lossen, reisde Gutmann diep in de dissidente archipel van Falun Gong, Tibetanen, Oeigoeren en Huischristenen, waarbij hij een tijdloos drama van verzet aan het licht bracht.

“The Slaughter is gripping, horrifying, infuriating—and utterly compelling. If you care about China, if you care about human rights, if you care about human dignity . . . read this book.” – William Kristol, editor, Weekly Standard

Klik hier voor een video introductie